Scroll Top

CEDO

Democratia, presupune ca statul sa-ti asigure si sa-ti protejeze drepturi fundamentale: dreptul la viata privata, dreptul la sanatate, dreptul la securitate sociala etc. Cu toate acestea, noi, cetatenii Republicii Moldova stim ca, deseori, acestea raman la stadiul de intentie si ca statul, desi percepe impozite pentru aceste actiuni din partea lor, o face fara sa returneze valoare sociala.

Pe intelesul tau, statul ia banii si te lasa cu ochii in soare te pune sa te judeci ani de zile si sa nu obtii nimic! Mai ai o sansa! O cerere adresata Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg unde, din fericire, activeaza judecatori impartiali si neobedienti, cu judecatori care inteleg cu ce te confrunti.

Fiind o institutie europeana, este obligatorie respectarea unui anumit formalism in sustinerea cauzei tale. Cele mai multe cereri nu reusesc sa treaca de primul filtru si sa ajunga pe masa Curtii. Din acest motiv, cererea trebuie sa corespunda cerintelor si sa fie intemeiata. Uneori, Curtea deja s-a pronuntat pe o cauza asemanatoare cu a ta si, in acest caz, poti sa faci apel la aceasta practica pentru ati argumenta pozitia si a avea cistig de cauza.

Invocarea fundamentata a dreptului international poate face diferenta între castigarea sau pierderea unui proces sau poate fi ultima sansa pentru dumneavoastra dupa ce litigiul a fost pierdut în R.Moldova.

Pe langa asistenta juridica acordata in domenii precum drept societar si dreptul afacerilor sau drept civil, cabinetul nostru aplica cu foarte mare succes. Dreptul european al drepturilor omului, obtinand pentru clientii nostri avantaje foarte mari in fata adversarilor si solutii finale favorabile.

– Consultanta in procedurile interne presupune colaborarea cu avocatul, care instrumenteaza dosarul la nivel intern si propunerea unor demersuri care sa asigure, in cazul unui esec la nivel intern, succesul clientului la CEDO. Este deosebit de important de stiut in acest context, ca procedura in fata CEDO nu constituie o cale de atac suplimentara, pusa la indemana partii nemultumite de solutia pronuntata de instantele interne;

– Consultanta acordata clientului in orice faza de un avocat specializat in dreptul european, care cunoaste Conventia Europeana si interpretarea acesteia facuta prin jurisprudenta CEDO este esentiala, deoarece lamureste concret stituatia juridica a clientului si stabileste obiectivele urmarite prin sesizarea CEDO;

– Redactarea actelor la CEDO.